Mladá Boleslav: Zástupci města jednali o problematice zaměstnávání cizinců a jejich integrace

01.02.2019 15:15

Centrum pro podporu integrace cizinců bylo organizátorem pracovního setkání, jehož účelem byla problematika zaměstnávání cizinců a jejich integrace na Mladoboleslavsku. Za vedení města se jednání zúčastnili náměstci primátora Miroslava Kašpárková a Robin Povšík, společně s vedoucím oddělení bezpečnosti a prevence kriminality Vladislavem Králem.

Mladá Boleslav: Zástupci města jednali o problematice zaměstnávání cizinců a jejich integrace
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Společného jednání, ze kterého vzešly první aktivity pro zlepšení situace s cizinci v Mladé Boleslavi a okolí, se zúčastnili také zástupci společnosti Škoda Auto, města Kosmonosy, Ministerstva vnitra ČR, Policie ČR, Městské policie Mladá Boleslav a agentur práce.

Představena byla opatření, která již běží nebo vznikají – město Mladá Boleslav zřídilo samostané oddělení bezpečnosti a prevence kriminality a bylo zařazeno do expertní skupiny MVČR, která se zabývá problematikou zaměstnávání cizinců v průmyslových zónách na Plzeňsku a Královéhradecku. V Mladé Boleslavi vznikla pobočka Centra pro podporu integrace cizinců, která by měla od roku 2020 být součástí státního systému a měla by úzce spolupracovat se samosprávami ve svém regionu. Pokračují jednání o další účasti slovenských a polských policistů na území města Mladá Boleslav. Zazněla i důležitost finanční participace zaměstnavatelů a agentur práce na činnostech v oblasti bezpečnosti a integrace cizinců.

Problematikou cizinců se zabývá také vláda - od roku 2020 bude mít právo stanovovat, ze kterých třetích zemí budou cizinci do České republiky přicházet, přičemž budou při příchodu mít povinnost absolvovat osmihodinový adaptační a integrační kurz.

V závěru společného jednání představilo svoji činnost Centrum pro podporu integrace cizinců v Mladé Boleslavi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…