Mladá Boleslav: Zastupitelé schválili nové znění čtyř obecně závazných vyhlášek

26.11.2019 16:04

Na pondělním jednání schválilo zastupitelstvo města čtyři obecně závazné vyhlášky. Řeší poplatek ze psů, poplatek z pobytu, poplatek za užívání veřejného prostranství a poplatek za odpady.

Mladá Boleslav: Zastupitelé schválili nové znění čtyř obecně závazných vyhlášek
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Jde o to, že 23. října podepsal prezident novelu zákona o místních poplatcích, a tím pádem jsme museli naše stávající vyhlášky upravit tak, aby byly v souladu s platnou legislativou. Neměníme tedy v žádném případě výši těchto poplatku, pouze jsme museli upřesnit pojmy," vysvětlil první náměstek primátora Jiří Bouška.

Ten také podotkl, že se města negativně dotkne změna místního poplatku z pobytu. Předmětem tohoto poplatku je totiž nově pouze pobyt, jehož délka nepřekročí 60 po sobě jdoucích dní. "Tím pádem budou od tohoto poplatku osvobozeni všichni zaměstnanci zdejších firem, kteří dlouhodobě bydlí na ubytovnách a k pobytu se poctivě přihlásili. Například v případě ubytovny Škoda Auto jde o zhruba půl milionu za rok," doplnil náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.