Mladá Boleslav: Zastupitelé schválili rozpočet pro rok 2019

27.02.2019 6:32

Nejdůležitějším bodem jednání zastupitelů města bylo bezesporu přijetí rozpočtu pro rok 2019. Po dlouhé diskuzi a opozičním protinávrhu byl nakonec schválen.

Mladá Boleslav: Zastupitelé schválili rozpočet pro rok 2019
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Sestavování rozpočtu je vždy velmi obtížný úkol, ale jsem rád, že jsme opět schválili takový, kde jde 25 % příjmů do investic a velkých oprav. Do těch investujeme zhruba 421 milionů korun plus dalších zhruba 100 milionů bychom měli získat na dotacích. Znamená to tedy prakticky půl miliardy do rozvoje Mladé Boleslavi," uvedl primátor Raduan Nwelati. Příjmy města po konsolidaci by měly činit 1,088 miliardy korun, výdaje pak 1,239 miliardy. Včetně financování pak bude rozpočet na kapitole příjmů i výdajů činit 1,295 miliardy korun.

Mezi největší investice bude letos bezesporu patřit rekonstrukce plaveckého bazénu v sokolovně, dokončení stavby loděnice na Krásné louce, druhá etapa zateplení 9. základní školy, dokončení stavby mateřské školy Michalovice, výstavba nového pavilonu mateřské školy Beruška, respektive Pampeliška, pokračovat se bude v budování cyklostezek i v celoplošných opravách komunikací.

Letos je v plánu na příklad také velká rekonstrukce Palackého ulice, která bude koordinována se síťaři, změna čeká i ulici Na Klenici, v plánu jsou chodníky a cyklostezka v Bezděčíně nebo další etapa rekonstrukce sportovní haly.

"Mezi významné investice patří bezesporu také výstavba parkovacího domu v nemocnici, i když v tomto případě se na tom my jako město podílíme dvacetiprocentním ručením za úvěr, který si vezme nemocnice," dodal první náměstek primátora Jiří Bouška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…