Mladá Boleslav: Zastupitelé schválili rozpočtový výhled na roky 2017 až 2019

28.05.2016 19:09

Zastupitelé ve čtvrtek na svém jednání schválili aktualizaci rozpočtového výhledu města Mladá Boleslav na roky 2017 až 2019.

Mladá Boleslav: Zastupitelé schválili rozpočtový výhled na roky 2017 až 2019
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

„Je to dokument, který jsme ze zákona povinni vytvářet, aby stát na úrovni centrálního plánování věděl, jak jednotlivá města zřejmě budou hospodařit. Jedná se spíše o odhadovaný výhled na pět let dopředu, který aktualizujeme každý rok,“ řekl náměstek primátora Michal Kopal na páteční tiskové konferenci. Rozpočtový výhled obsahuje souhrnné základní informace o příjmech a výdajích, zejména o dlouhodobých závazcích a pohledávkách o finančních zdrojích a potřebách dlouhodobě realizovaných záměrů.

U dlouhodobých závazků uvádí jejich dopady na hospodaření města po celou dobu trvání závazku. Zpracovaný rozpočtový výhled zohledňuje kapitálové příjmy v objemu 20 mil. Kč a příjem neinvestičních dotací na výkon státní správy v objemu 60 mil. Kč ročně. V navrhované bilanci pak zbývá prostor pro kapitálové výdaje v průměru více než 70 mil. Kč ročně.  Vzhledem k prosazovaným úsporným opatřením, je ve výhledu navrhován růst běžných výdajů pouze na úrovni do 1,5 procent ročně, což je v souladu s předpokládanou roční mírou inflace. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…