Mladá Boleslav: Zateplení Devítky pokračuje, dočká se i hvězdárna

19.03.2019 15:51

Jedna z největších investičních akcí letošního roku, zateplení 9. základní školy zvané Pastelka, má před sebou další fázi. Většina prací se sice uskuteční v době letních prázdnin, aby nebyla ohrožena výuka, nicméně dílčí práce už zde začaly.

Mladá Boleslav: Zateplení Devítky pokračuje, dočká se i hvězdárna
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Včera jsme se na jednání rady města shodli na tom, že zateplíme i kopuli hvězdárny. Ta sice v původním projektu a dotaci zahrnuta nebyla, nicméně jsme toho názoru, že je nutné budovu zrekonstruovat kompletně, už jen proto, že by zde docházelo k úniku tepla, a také by to vizuálně asi nevypadalo nejlépe" vysvětlil náměstek primátora pro oblast školství Daniel Marek.

Na Pastelce je také už od dob jejího vzniku umístěna vitráž od akademického malíře Stanislava Kováře, jejíž osud rovněž řešili radní města. "Debatovali jsme o tom, co s vitráží uděláme, protože během rekonstrukce je nutné ji sundat. Probírali jsme to řadu měsíců, dostali jsme i řadu podnětů a dopisů od místních umělců, kteří se shodovali v tom, že chtějí tohle dobové umělecké dílo zachovat. Na pondělní radě jsme nakonec odsouhlasili, že vitráž zde skutečně zůstane. Bude nutné zhotovit jakousi hliníkovou konstrukci, která ji bude držet," uvedl k tomu náměstek Marek. Bude to sice znamenat vícenáklady při rekonstrukci, nicméně umělecké dílo je díky tomu zachráněné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.