Mladá Boleslav hledá vánoční strom pro Staroměstské náměstí

31.07.2017 7:35

Přestože letní prázdniny ještě ani zdaleka nekončí a do zimy je daleko, město Mladá Boleslav již jako každoročně začalo s předstihem hledat vhodný vánoční strom, který ozdobí tradiční vánoční trhy na Staroměstském náměstí a bude rozsvícen první adventní neděli 3. prosince.

Mladá Boleslav hledá vánoční strom pro Staroměstské náměstí
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Magistrát města Mladá Boleslav chce tímto oslovit co nejširší veřejnost, aby se přihlásili majitelé pozemků, kteří by byli ochotni vhodný strom na svém pozemku pro tento účel darovat městu nebo o podobném stromu ví.

Jaké podmínky musí strom splnit? Strom by měl být minimálně 15 až 20 metrů vysoký a zájemci, kteří by chtěli svůj jehličnan do soutěže přihlásit, by měli počítat se třemi základními podmínkami.

  • Bezchybný vzhled stromu: Vánoční strom by měl mít rovnoměrné zvětvení a pravidelný kmen.
  • Dobrá dostupnost pro těžkou techniku: Vzhledem k tomu, že se strom nesmí poškodit, využívá se při jeho pokácení jeřáb a tahač s návěsem. Tato technika nemůže vjíždět mimo nezpevněné komunikace, které navíc musí být dostatečně široké.
  • Dobrý zdravotní stav: Strom musí projít průzkumem odborníků, kteří určí, zda je pro umístění na Staroměstském náměstí vhodný. Strom bude na náklady města pokácen a odvezen do Mladé Boleslavi.

Poté co strom splní svůj vánoční účel, bude rozřezán. Pokud si dárce bude přát, bude mu zdarma přivezen ve formě palivového dříví zpět. Dárce bude také jako každý rok pozván na slavnostní rozsvěcení stromu a v souladu s jeho přáním případně uveden i v místním tisku.

Potenciální dárci vánočního stromu pro Mladou Boleslav se mohou ozvat osobně na adrese Staroměstské náměstí 69,70 – Odbor stavební a rozvoje města, oddělení služeb či prostřednictvím emailu, ke kterému přiloží patřičnou fotodokumentaci, na adresu ZDE

Tipy na vánoční strom je možné posílat do 29. září 2017.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…