Mladá Boleslav má nízkoprahový klub i pro menší děti

26.09.2020 11:44

V Mladé Boleslavi vznikl nový nízkoprahový klub pro menší děti ve věku od 6 do 11 let, který zde dosud chyběl. Nový klub je umístěn v suterénu budovy v Erbenově ulici a provozuje jej společnost Proxima Sociale o.p.s., která už má na starosti několik let nízkoprahový klub Činžák pro starší děti.

Mladá Boleslav má nízkoprahový klub i pro menší děti
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Prostory pro nový klub poskytlo město a ve spolupráci s Městskou společností pro správu nemovitostí prostory nechalo vymalovat a celkově upravit. "Je výborné, že se podařilo najít a upravit vhodné prostory a že oba nízkoprahové kluby jsou blízko od sebe v lokalitě nedaleko Kauflandu," řekla náměstkyně primátora Miroslava Kašpárková, která ve čtvrtek 24. září klub navštívila v rámci dne otevřených dveří. Cestu si sem našli již první klienti.

Nové zařízení je v Erbenově ulici (objekt je na rohu ulic Havlíčkova a Erbenova a vchod do suterénních prostorů je z druhé strany domu naproti MŠ Pampeliška a Klubu Delfín). Prostor je majetkem města MB a kdysi v něm sídlila organizace LUMA MB, nyní byl několik let neobýván. V novém zařízení je herna pro děti, PC, připravují zde aktivity hravou formou v oblasti výchovy, společenských pravidel apod. Pracovníci klubu zde budou dětem pomáhat se školou (doučování, domácí úkoly apod.), chystá se promítání filmů, rozhovory a poradenství a různé další aktivity. V novém klubu předpokládáme a také chceme velkou spolupráci s rodiči těchto menších dětí," uvedl Radan Žemlička, regionální koordinátor nízkoprahových programů pro děti a mládež v Mladé Boleslavi v Proxima Sociale.

Proxima Sociale o.p.s. provozuje již 10 let Klub Činžák, který je určen pro děti od 11 do 19 let. Zároveň již běží od července 2020 terénní forma služby Činžák, která se zaměřuje na široké věkové spektrum dětí a mladých lidí od 6 do 22 let. Klub Činžák v Čechově ulici i nově vzniklé zařízení v Erbenově ulici jsou od sebe vzdáleny jen několik minut chůze. Nové prostory mají dobrou polohu i poblíž lokality u OC Kaufland, kde se venku pohybují i tyto menší děti, stejně tak dobře může sloužit i mladším sourozencům klientů stávajícího Činžáku. 

Nový klub pro menší děti bude zatím otevřený dva dny v týdnu , od příštího roku by se tato služba měla ještě více rozšířit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…