Mladá Boleslav má nový požární řád a unikátní systém požární vody

25.06.2019 20:18

Novou obecně závaznou vyhláškou, kterou zastupitelé schválili na červnovém jednání, je nový požární řád města, který nahradil vyhlášku z roku 2003. V novém řádu došlo k aktualizaci umístění hydrantů ve městě, u nichž předtím proběhla kontrola funkčnosti, ale především byly do vyhlášky zahrnuty dva nové zdroje požární vody, moderní plnící stanice, které má Boleslav jako jedno z prvních měst v republice.

Mladá Boleslav má nový požární řád a unikátní systém požární vody
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Plnící místa požární vody jsou dvě, první je v Kollárově ulici u koupaliště a druhé je v Pražské ulici v Bezděčíně. Jejich největší výhodou je především rychlost, kterou jsou schopny naplnit hasičskou cisternu vodou. Cisternu naplní asi za dvě a půl minuty, což je několikanásobně rychlejší než hydrant či plnění z přírodního zdroje, například z Jizery," uvedl primátor města Raduan Nwelati.

Také dosah požární vody z těchto plnících stanic je mnohem větší, než je tomu v případě ostatních zdrojů, pokryjí řádově až pětikilometrový okruh.

"Rádi bychom vybudovali ještě jednu podobnou stanici, a to na Ptácké ulici. Díky tomu bychom pak měli zdroj požární vody vyřešen pro celé město. Jsem rád, že jsme se touto cestou vydali, na naše zkušenosti už se ptají i další města, která by náš příklad chtěla následovat," dodal primátor.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…