Mladá Boleslav má nový sportovní areál pro školy i veřejnost

19.05.2017 7:33

Mladá Boleslav se může pochlubit novým sportovním areálem v blízkosti 5. ZŠ a nové sportovní haly, který bude sloužit jak potřebám školních dětí, tak zájemcům z řad veřejnosti. Slavnostní otevření tohoto areálu, který přišel město na necelých osm milionů korun, se konalo za přítomnosti vedení města. U příležitosti otevření nového areálu se konala charitativní akce Run and Help ve spolupráci s Kontem Bariéry a 5. ZŠ.

Mladá Boleslav má nový sportovní areál pro školy i veřejnost
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Areál se začal stavět v místě původního travnatého hřiště již loni v srpnu a byl dokončen letos v dubnu. S otevřením areálu se pár týdnů počkalo kvůli nově vysetému trávníku a také kvůli sladění akce s termínem charitativního běhu. "Myslím si, že je to krásné hřiště a až doroste nový trávník, bude ještě hezčí. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na vzniku areálu podíleli," řekl při slavnostním otevření primátor Raduan Nwelati.

Slavnostního přestřižení pásky se zúčastnilo kompletní vedení města, zástupci zhotovitele, vedení 5. ZŠ a Městské společnosti sportovní a rekreační areály, která bude provozovatelem nového komplexu. Součástí programu bylo i vystoupení kosmonoských mažoretek. Nový sportovní areál bude sloužit ve všední dopoledne školákům z 5. ZŠ v rámci výuky, v odpoledních hodinách bude přístupné veřejnosti. O víkendech bude sloužit po celý den veřejnosti. Na noc bude areál uzamčen a je střežen kamerovým systémem.

Od dubna do září bude hřiště přístupné ve všední dny od 8 do 21 hodin, o víkendech od 9 do 21 hodin. Od října do března se bude areál uzavírat již v 17 hodin. Do areálu je přístup z více stran, v blízkosti je parkoviště.

Nový areál zahrnuje fotbalové hřiště, dvě víceúčelová hřiště s umělým povrchem (pro malou kopanou, házenou, tenis, street ball, volejbal, speedminton aj.), atletický ovál se sektory (skok daleký a hod kriketovým míčkem), workoutové hřiště a dětské hřiště v podobě celé řady herních prvků rozmístěných na několika místech areálu. Jednotlivá sportoviště si můžete rezervovat na tel. 603 820 810 u správce areálu.

Provozní řád a další podrobnosti najdete na webu provozovatele (ZDE).

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…