Mladá Boleslav podpoří útulek pro fretky

27.11.2019 17:17

Mladá Boleslav podpoří částkou 20 000 Kč útulek pro Fretky v obci Trnová u Katusic. O přidělení příspěvku rozhodli městští radní na svém posledním zasedání.

Mladá Boleslav podpoří útulek pro fretky
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Jedná se o jediný oficiální útulek v České republice, který splňuje všechny potřebné parametry. Byl jsem sám překvapen, kolik lidí si je schopno toto zvíře pořídit a v momentě, kdy jej omrzí, vyhodit třeba na ulici," uvedl náměstek primátora Robin Povšík, který se před nedávnem do útulku přijel i svým malým synem osobně podívat.

Roční rozpočet tohoto zařízení přesahuje 800 tisíc Kč, náklady jsou hrazeny převážně z darů a příspěvků lidí napříč republikou. "Velmi drahé jsou například zvěrolékařské zákroky. Útulek má dlouhodobě nejlepší zkušenost s veterináři v Brně, takže i doprava nemocných či zraněných zvířat je poměrně nákladná," doplnil Povšík s tím, že další podporu chce tomuto útulku zajistit z rozpočtu Středočeského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…