Mladá Boleslav spustila forenzní značení jízdních kol

04.09.2020 14:51

Účinné zabezpečení kol nabízí jejich majitelům město Mladá Boleslav. Systém forenzního značení jízdních kol běží ve zkušebním režimu již od začátku srpna. Do současné doby o tuto službu zažádala bezmála stovka zájemců.

Mladá Boleslav spustila forenzní značení jízdních kol
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Vlastníci kol v Mladé Boleslavi mohou získat jejich jedinečné DNA označení. Bicykly současně město zanese do speciálního registru. Ve spojení s rozsáhlou mezinárodní databází chráněných předmětů přestavuje forenzní značení silný nástroj při ochraně majetku, ale i při jeho případné jednoznačné identifikaci v případě odcizení.

„Obyvatelé Mladé Boleslavi si mohou jízdní kolo zdarma nechat označit unikátní technologií mikroteček s obsahem syntetického kódu DNA. Kolo tak získá svoji identitu a označení o ochraně by mělo navíc dát nenechavci jasný signál, že tohle kolo má město i policisté v databázi a vůbec nebude lehké si ho přivlastnit či případně prodat,“ představil výhody projektu vedoucí odboru bezpečnosti a prevence kriminality Vladislav Král.

Označení jízdního kola je nutné objednat na telefonním čísle 730 144 523.

S kolem je pak třeba se fyzicky dostavit ke garážím magistrátu v budově společnosti Městské parkovací domy Mladá Boleslav ve Starofarní ulici (mapa ZDE), kde značení probíhá. Kolo k označení musí být čisté, suché a technicky způsobilé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…