Mladá Boleslav zvyšuje strážníkům rizikový příplatek

03.06.2018 20:09

Strážníci Městské policie Mladá Boleslav se dočkali navýšení příplatku za riziko z částky 3000 Kč na částku 6000 Kč. O tomto rozhodnutí, které projednala rada města, informoval náměstek primátora Jiří Bouška. Strážníkům se tak jejich současná hrubá mzda ve výši zhruba 31 000 Kč zvýší o další tři tisíce korun.

Mladá Boleslav zvyšuje strážníkům rizikový příplatek
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Se všemi příplatky za noční a víkendové směny, za přesčasy a při započtení příspěvku na bydlení může plat strážníka přesáhnout 40 000 Kč.

Zvýšení příplatku za riziko je dalším krokem v rámci snahy města a vedení MP zvýšit mezi potenciálními uchazeči zájem právě o práci strážníka. Městská policie se dlouhodobě potýká se značným podstavem, v současné době zde pracuje kolem 50 lidí, zatímco tabulkový stav počítá se 68 osobami.

Náměstek Bouška vysvětlil, že získávat nové strážníky je velmi obtížné. Adepti musí splnit řadu kritérií a psychotestů a samotná práce strážníka v Mladé Boleslavi je velmi náročná. I když město například v loňském roce mělo připraveny peníze v rozpočtu pro případ navýšení početního stavu strážníků, nakonec se ale nevyužily. Proto se snaží město vytvářet různé formy benefitů včetně náborových příspěvků a možnosti získat služební byt.

Náměstek Bouška uvedl, že i vzhledem k potížím při získávání nových strážníků má město i asistenty bezpečného města, kteří pomáhají při dohledu nad veřejným pořádkem. Práci asistentů chce město uchovat i do budoucna a snaží se zajistit finanční prostředky i prostřednictvím evropských dotací v rámci IPRÚ.

Snaha města zlepšit situaci v problematických lokalitách se v praxi projevila i najmutím bezpečnostních agentur pro lokality autobusového nádraží a ubytovny v příměstské části Čejetičky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…