Mladou Boleslav letos čeká velké množství oprav ulic, silnic a chodníků

17.02.2018 13:48

Celá řada komunikací se v roce 2018 dočká velkých oprav.

Mladou Boleslav letos čeká velké množství oprav ulic, silnic a chodníků
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Vnímám to jako dluh vůči obyvatelům města, zatímco dříve se investovalo do věcí, které tu scházely (například plavecký bazén), nyní je načase dát do pořádku silnice a chodníky. Kromě značné finanční investice si to ale také vyžádá velkou trpělivost ze stran všech obyvatel i návštěvníků našeho města. Chtěl bych proto všechny poprosit, aby měli skutečně pochopení a těch pár měsíců vydrželi nepohodlí v dopravě, výsledek jistě bude dostatečnou odměnou za jejich trpělivost. Bohužel bez uzavírek silnice opravit nelze," prosí obyvatele města o shovívavost primátor Raduan Nwelati.

Jako první je na řadě Ptácká střed, kde už na konci února nastoupí firma VaK, následovat ji bude ČEZ a Innogy, nakonec celou lokalitu upraví také město. Tato uzavírka potrvá zhruba půl roku, nicméně jejím výsledkem bude další zrevitalizovaná část této dopravní tepny v našem městě.

Komplikace v dopravě si vyžádá i přestavba podjezdu do Čejetic, po níž zdejší obyvatelé volají už řadu let. "Jsem velmi rád, že se nám podařilo vyjednat se SŽDC, aby zde tuto třicetimilionovou investici zrealizovali. Výsledkem stavebních prací budou dva jízdní pruhy a chodník, místo tak konečně bude bezpečné. Bohužel stanovili uzavírku pro automobily už od 22. března do 12. srpna, ale ještě se pokusíme domluvit s nimi její zkrácení," upřesnil první náměstek primátora Jiří Bouška.

Na delší uzavírku se opět musí připravit obyvatelé Dukelské, v letošním roce je na řadě její rekonstrukce od křižovatky se Štefánikovou až po křižovatku s Laurinovou ulicí, kde práce začaly už v únoru.

Upravovat se bude i tzv. malá TGM, tedy obslužná komunikace souběžná s třídou T. G. Masaryka od Smetanovy ulice po Dukelskou. Velká rekonstrukce čeká ulici V Rokli, počítá se i s celoplošnými úpravami dalších úseků ulic Jana Palacha, U Stadionu a Havlíčkova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…