Moravská Třebová: Cyklostezka do Starého Města se odkládá

27.01.2023 12:18 | Tisková zpráva

O cyklostezce se mluví už řadu let. Hlavní motivací všech zúčastněných je snaha o zvýšení bezpečnosti cyklistů. Pardubický kraj bude letos dotačně podporovat projektovou přípravu cyklostezek, a proto jsme se v prosinci minulého roku rozhodli nabídnout zástupcům obce Staré Město finanční i administrativní pomoc s přípravou projektu.

Moravská Třebová: Cyklostezka do Starého Města se odkládá
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

Návrh spolupráce ze strany Moravské Třebové spočíval v příslibu zajištění žádosti o dotaci na zpracování projektové dokumentace cyklostezky v trase, která byla již dříve zastupitelstvem Starého Města schválena, a která je díky komplexním pozemkovým úpravám připravena k realizaci. V případě úspěchu a dopracování projektu bychom následně požádali o dotaci na samotnou výstavbu a finančně podpořili její realizaci. Zastupitelstvo obce Staré Město ale na svém mimořádném jednání dne 11. 1. 2023 námi nabízenou spolupráci při přípravě projektu cyklostezky Moravská Třebová - Staré Město těsnou většinou zamítlo. Navíc také revokovalo usnesení svých předchůdců, kterým byla dříve uvažovaná a pozemkově vyřešená trasa schválena. Tímto rozhodnutím se veškeré dosavadní mnohaleté snahy a práce při přípravě tohoto záměru dostaly do bodu nula. Jakkoliv je nám to líto, jejich rozhodnutí musíme respektovat. Nezbývá než doufat, že se veřejnost nového bezpečného úseku někdy v budoucnu dočká. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…