Moravská Třebová: Demolice školy v Nové ulici povolena

30.01.2017 12:48 | Zprávy

Zastupitelé vloni schválili a příslušný stavební úřad nyní povoluje demolici bývalého sídla moravskotřebovské speciální školy v Nové ulici.

Moravská Třebová: Demolice školy v Nové ulici povolena
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

Žádost o povolení k odstranění stavby podalo město v listopadu loňského roku, odstranění musí být dle aktuálního znění demoličního výměru provedeno do konce roku 2017. Výběrové řízení na realizátora bylo vyhlášeno v pondělí 23. ledna s tím, že by měl být výběr ukončen v průběhu měsíce února. Podpis smlouvy a přípravné práce pak připadnou na březen, demolice budovy, respektive počátek realizace akce na měsíce duben až červen.

Budova byla před časem ve hře při jednáních s možným investorem pečovatelského domu o lidi postižené Alzheimerovou chorobou. Přestože byly podepsány předběžně zavazující dokumenty, firma nakonec od úmyslu výstavby zařízení upustila a město tak řešilo otázku co z další z velkých prázdných budov ve svém katastru, stejně, jako ji léta řešilo v případě vystěhované bývalé dětské nemocnice ve Svitavské ulici. V ulici Nové by po stržení a rekultivaci místa po bývalé speciální škole měly být zainvestovány pozemky pro výstavbu rodinných domů, o kterou už teď projevilo zájem několik dotazovatelů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Mobilní radnice 19. června na náměstí Republiky představí novou komunikační síť

16:31 Havířov: Mobilní radnice 19. června na náměstí Republiky představí novou komunikační síť

Město Havířov pro své občany v nejbližších dnech zřídí chytrou komunikační síť. Jmenuje je se Munipo…