Moravská Třebová: Okurková sezóna se v Kanclárně nekoná

23.07.2022 12:18 | Tisková zpráva

Historie spolupráce města Moravská Třebová s Pardubickým podnikatelským inkubátorem, P-PINK, se píše od konce léta loňského roku. Na podzim 2021 jsme zde uspořádali vzdělávací sérii s názvem Akademie začínajícího podnikání (AZP).

Moravská Třebová: Okurková sezóna se v Kanclárně nekoná
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

Moravská Třebová má od podzimu téhož roku coworkingové centrum (sdílené kanceláře) jménem KANCLÁRNA. Manažer tohoto centra Augustin Mrlina je absolventem AZP. Pod jeho vedením si Kanclárna postupně buduje své jméno.

Co se děje teď o prázdninách

Navštívila jsem Kanclárnu a zjišťovala jsem, na čem tu pracují teď v létě a jestli potřebují s něčím pomoct. Dověděla jsem se, že na základě poptávky přeskupili a přemístili vybavení interiérů. Momentálně je nejvíce požadovaná služba „schůzka podnikatele s klientem“, která probíhá na neutrální půdě. Dále frekventovaný je i požadavek na samostatné pracoviště kvůli videohovoru. Teď v době prázdnin je to vyhledávané s ohledem na to, že podnikatelé pracující z domu, potřebují „klidný prostor bez dětí“.

„Jednací místnost je využívána různými uskupeními. Chodí sem neziskovky, malé firmy, nebo jednotlivý školitel si to pronajme pro svou akci atd. Proběhl tu i počítačový kurs v rozsahu 80 hodin,“ to vše se dovídám od Augustina Mrliny.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9640 lidí

Naše další společné plány

I v době prázdnin chceme nalákat do Kanclárny středoškoláky a naučit je sem chodit. Na 9. srpna máme pro ně my z P-PINK připravený dvouhodinový workshop Objev v sobě podnikatele, aneb prázdninový minikurz pro středoškoláky. Studenti s lektorkou potrénují, jak myslí úspěšní podnikatelé a co mají společného. Získají informace, že vše začíná u maličkostí, které zásadně ovlivňují život. Zjistí, že spoustu těchto pravidel znají, ale nevyužívají je. Doví se, jak snadněji dosáhnou úspěchu, a to nejen v podnikání.

Na 22. září zajistíme z P-PINK pro Kanclárnu přednášku pro začínající i pro již ostřílené podnikatele s názvem Efektivní využití pracovního času. Tady si účastníci mimo jiné pojmenují své zloděje času, kterým dobrovolně umožňují, aby jej kradli.

A s příchodem podzimu pro začínající podnikatele P-PINK zopakuje úspěšnou sérii vzdělávání a konzultací Akademii začínajícího podnikání. Tentokrát již také v prostorách Kanclárny. S Místostarostkou Danielou Maixnerovou máme vyhrazené již pevné termíny a podmínky, dolaďujeme věci kolem legislativy. „Všichni se těšíme, že město se díky zopakování AZP opět posune v kvalitě i kvantitě úspěšného podnikání na území Moravskotřebovska,“ dodává místostarostka Maixnerová.

Hana Štěpánová, projektová manažerka P-PINK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Přijďte si zacvičit do nových venkovních posiloven

13:33 Liberec: Přijďte si zacvičit do nových venkovních posiloven

Odbor ekologie a veřejného prostoru zrealizoval pro občany města Liberce dvě nové venkovní posilovny…