Moravská Třebová: Opuštěný průmyslový areál centrem pozornosti architektů

22.06.2022 16:59 | Tisková zpráva

Architektonicko-urbanistická soutěž o návrh revitalizace brownfieldu v opuštěném průmyslovém areálu v ulici Jiráskova postoupila do další fáze.

Moravská Třebová: Opuštěný průmyslový areál centrem pozornosti architektů
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

Účastníci užší soutěže se seznámili s celým územím, kde v budoucnu vznikne komunitně kulturní centrum. Finální návrhy architektů představíme veřejnosti na podzim letošního roku. 

Anketa

Buď, anebo. Komu věříte?

hlasovalo: 3021 lidí

Součástí rozvojové vize je oživení kulturní a komunitní činnosti a začlenění celé lokality do centra města. V budoucnu by zde mohl vyrůst společenský sál s kapacitou 250 - 500 osob, menší kinosál pro 80 osob, nová městská komunitní knihovna, zázemí pro depozitář muzea a dále také bar, kavárna a další prostory pro spolkový život. Součástí zadání je také vybudování nezbytných parkovacích míst. „Vyhlášená architektonicko-urbanistická soutěž je v centru pozornosti odborníků, což dokazuje vysoký počet dvaceti renomovaných týmů architektů z Česka i zahraničí, které se přihlásily do úvodní širší fáze soutěže. Odborná porota tento výběr zúžila na šest finalistů, díky kterým získáme kvalitní a komplexní návrh pro řešení celého území tak, aby se podařilo oživit celý prostor a nabídnout potřebné zázemí pro kulturní i volnočasové instituce“ uvedl starosta Miloš Mička.

Představujeme soutěžní týmy

Anagram&Gruppa LLC
CHYBIK+KRISTOF ASSOCIATED ARCHITECTS s.r.o.
NEUHÄUSL HUNAL s.r.o. & Hejdová Duba architekti s.r.o.
PROJEKTIL ARCHITEKTI, s.r.o.
ATELIER BOD ARCHITEKTI S.R.O.
Rusina Frei, s.r.o.

Samotnému vyhlášení soutěže předcházel dlouhý proces příprav, jehož výsledkem je komplexní analýza potenciálu a využitelnosti zamýšleného komunitně kulturního centra zpracovaná renomovanou společností ONplan lab s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…