Moravská Třebová: Štola na Hřebči je připravena na změnu k lepšímu

02.01.2017 11:30

Desítky metrů chodby Jihlavské štoly by mohly při příznivé finanční konstelaci sloužit jako muzeum regionální těžby. Shodli se na tom zástupci města a firmy P-D Refractories.

Moravská Třebová: Štola na Hřebči je připravena na změnu k lepšímu
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

Při schůzce se starosta města Miloš Izák a místostarosta Václav Mačát spolu s Miroslavem Steinerem z P-D Refractories Velké Opatovice (dříve Moravské šamotové a lupkové závody) dohodli na znovuobnovení myšlenky na zbudování hornického muzea v tunelu tzv. Jihlavské štoly. Důlní dílo si prohlédli společně se zástupci mladějovské úzkokolejky, která by v budoucnu mohla až ke štole vozit své pasažéry a která je vlastníkem nezanedbatelného výčtu pozemků v dotčené lokalitě. Následovat bude revize již před lety navrženého projektu, úpravy jeho obsahu a rozpočtu a vyhledávání vhodných dotačních titulů pro zachování této technické zajímavosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…