Moravské Budějovice: Parkoviště u vlakového a autobusového nádraží bylo dokončeno

30.03.2022 14:06 | Tisková zpráva

V březnu letošního roku byla dokončena stavba nového parkoviště na ul. 1. máje v Moravských Budějovicích, v těsné blízkosti vlakového a autobusového nádraží (vedle pošty).

Moravské Budějovice: Parkoviště u vlakového a autobusového nádraží bylo dokončeno
Foto: wikipedie.org
Popisek: Moravské Budějovice

Občanům a návštěvníkům města je tak nově k dispozici celkem 32 parkovacích stání, kdy 21 míst je kolmých (z toho 2 místa budou vyhrazena pro invalidy) a 11 míst je řešeno podélným stáním. V rámci stavebních prací byla provedena rovněž demolice stávajícího domku, vybudována dešťová kanalizace pro odvod vody z plochy parkoviště a stavba nového veřejného osvětlení. Práce na stavbě byly zahájeny v říjnu r. 2021 a jejich zhotovitelem byla společnost PELÁN stav s.r.o., Hrotovice. Celkové náklady dosáhly výše 4.075.000 Kč bez DPH.

Nové parkoviště bude možné využít v době realizace rekonstrukce technické infrastruktury v lokalitě nám. Svobody, která s sebou nutně přinese omezené parkovací kapacity v této lokalitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…