Moravský Krumlov: Do města přijedou jihokorejští dobrovolníci

15.06.2019 7:34

Na dva dny, 19. a 20. června, zavítají do Moravského Krumlova studenti a zaměstnanci firmy KHNP z Jižní Koreje. Pro děti ze základních škol připraví představení korejské kultury a také malé vědecké aktivity.

Moravský Krumlov: Do města přijedou jihokorejští dobrovolníci
Foto: mkrumlov.cz
Popisek: Budova radnice města Moravský Krumlov

Svou dobrovolnickou prací pomohou s úklidem vymezených prostor ve městě. O korejský kulturní program nepřijde ani veřejnost, ta se na korejský kulturní program může těšit ve čtvrtek 20. června od 16 hod.

Jihokorejci připraví program pro děti ze základních škol

Ve středu 19. června se děti ze základních škol v Moravském Krumlov mohou těšit na dopolední program na nádvoří zámku. Jihokorejští dobrovolníci tam pro n připraví stánky s nejrůznějšími aktivitami. Děti se seznámí s korejskou kulturou, procvičí si angličtinu a také si ve skupinkách společn zahrají společné hry. V poledne přijede dobrovolnické dny oficiáln zahájit generální ředitel jihokorejské firmy KHNP. Zúčastní se i krátkých vystoupení, které si připraví jak korejští studenti, tak čeští studenti. A protože se jedná o dobrovolnický program, přiloží studenti i zaměstnanci KHNP ruku k dílu. Ve měst pomohou s úklidem.

Korejský program uvidí i veřejnost

Ve čtvrtek 20. června se od 16 hod na nádvoří zámku uskuteční představení korejské kultury, tradic a zvyko pro širokou veřejnost. Přijít může kdokoliv. Ve zhruba dvouhodinovém programu návštěvnicí uslyší korejský zpěv, uvidí jejich tradiční oděvy a také ukázky taekwonda. „Poznávání nových kultur je vždy obohacující. S Jihokorejci jsme v kontaktu u~ skoro dva roky, kdy jsme se setkali na kulatém stole věnované představení jejich technologii pro výstavbu v Dukovanech a spolupráce v regionu,_ doplňuje starosta Moravského Krumlova Tomáa Třetina.

O dobrovolnickém programu

Firma KHNP patří mezi potenciální dodavatele technologie pro výstavbu nových jaderných bloko v Dukovanech. Spolupráce s regionem a poznání místních lidí je pro n velmi důležitá, proto třetím rokem v širokém regionu jaderné elektrárny pořádají v letních měsících dobrovolnické aktivity. V minulých dvou letech pomáhali v Náměšti nad Oslavou a v Třebíči, letos své působení rozšířili do Moravského Krumlova a Ivančic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…