Most: Na autodromu proběhlo měření hluku s tlumicí vložkou pro motocykly

29.07.2017 18:27

Vedení společnosti Autodrom Most pozvalo členy městské rady na demonstraci měření zdroje hluku - motocyklu. Měření se účastnil primátor Jan Paparega, jeho náměstkyně Markéta Stará a radní Vendulka Balášová a Vlastimil Vozka.

Most: Na autodromu proběhlo měření hluku s tlumicí vložkou pro motocykly
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Všichni zúčastnění si vyslechli přednášku Ing. Eduarda Stöhra na téma zdroje hluku a jeho měření. Pak jim tento speciálně certifikovaný technik ukázal měření hluku, který produkuje motocykl na závodním okruhu.

Přístrojem dánské firmy Brüel & Kjar změřil jízdu závodního motocyklu na cílové rovině, tedy v místě, kde motocykl jede pod plným plynem a ve vysokých otáčkách motoru. První tři kola absolvoval stroj se speciální tlumící vložkou ve výfuku, další tři bez něj. Výsledky měření po nezbytném zpracování dat poskytne vedení autodromu vedení města.

Pro město Most to budou cenné informace při řešení problematiky hluku z provozu autodromu, který trápí zejména obyvatele městské části Souš. S iniciací používání tlumící vložky přišlo vedení města, které tento podnět tlumočilo vedení autodromu. Autodrom podnět přijal a uvažuje o zavedení povinnosti používání tlumící vložky u motocyklů pro rok 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…