Most: Na magistrátě zasedal krizový štáb ke koronaviru

11.03.2020 16:54

Zrušeny byly všechny plánované akce města do konce dubna.

Most: Na magistrátě zasedal krizový štáb ke koronaviru
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Dnes odpoledne zasedal na mosteckém magistrátu Krizový štáb obce s rozšířenou působností, aby projednal mimořádnou situaci způsobenou koronavirem, vzal na vědomí mimořádná opatření Ministerstva zdravotnictví ČR. Mezi pozvanými účastníky byli představitelé Integrovaného záchranného systému a Krajské hygienické stanice se sídlem v Ústí nad Labem. Spolu s ostatními přítomnými řešil primátor města Mostu Jan Paparega aktuální situaci v regionu. V této souvislosti vzal Krizový štáb obce s rozšířenou působností na vědomí mimořádná opatření Ministerstva zdravotnictví ČR a přijal preventivní opatření, která by měla vést k zamezení šíření onemocnění COVID-19 na území města Mostu.

„Přistoupili jsme k poměrně razantnímu opatření, rád bych však všechny občany ubezpečil, že se jedná pouze o preventivní opatření. Situaci stále monitorujeme a není se prozatím čeho obávat. V případě jakýchkoliv změn vás budeme ihned informovat prostřednictvím našich informačních kanálů,“ sdělil primátor města Mostu Jan Paparega.

Na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR ze dne 10. 3. 2020 jsou v Mostě uzavřeny všechny základní, střední, vyšší odborné a vysoké školy, a to s účinností od 11. března 2020 až do odvolání. Kromě toho jsou uzavřeny také obě základní umělecké školy. Mateřské školy momentálně fungují bez omezení.

Až do odvolání se na základě mimořádných opatření ruší divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jim podobné akce a jiná shromáždění, výstavy, slavnosti, poutě, ochutnávky, trhy a veletrhy, a to jak veřejné, tak soukromé, s účastí přesahující ve stejný čas 100 osob, a to do odvolání tohoto mimořádného opatření.

„Krizový štáb obce s rozšířenou působností dnes odpoledne rozhodl, že všechny kulturní, sportovní a společenské akce organizované městem Most nebo jím zřizovanými organizacemi jsou bez ohledu na očekávaný počet návštěvníků s okamžitou platností zrušeny až do 30. dubna 2020,“ oznámil primátor Jan Paparega.

Město Most ruší tyto vybrané akce:

4. 4. 2020 Ressl Kros Run
4. 4. 2020 Ukliďme Most
6. – 11. 4. 2020 Velikonoční jarmark
18. 4. 2020 Krajské kolo dechových a jazzových orchestrů
25. 4. 2020 II. Farmářské slavnosti
26. 4. 2020 Zahájení turistické sezony

Město Most dále doporučuje ostatním pořadatelům veřejných akcí, aby při jejich organizaci postupovali obdobně. Doporučení se týká například pořádání Dnů vína na Benediktu (23. – 24. 4. 2020), které se konají na Benediktu, ale organizátorem není město Most. Dále pak Muzejní noci, která je naplánována na 24. 4. 2020 a pořadatelem je Oblastní muzeum a galerie v Mostě.

Co bude pro veřejnost uzavřeno?

Pro veřejnost bude rovněž uzavřeno kino Kosmos, městské divadlo, městská knihovna, Divadlo rozmanitostí, kulturní dům Repre, Aquadrom, zimní stadion, sportovní hala, Středisko volného času, Klub seniorů, Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež „Zimák“ a Klub národnostních menšin.  Zrušeny jsou též pravidelné úterní prodejní trhy v centru města.

Ostatní zůstává bez omezení. Stejně tak provoz městské hromadné dopravy Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova. Přerušen byl pouze provoz autobusových školních linek. Jedná se o školní linky č. 50, 51, 53, v Mostě a č. 60 v Litvínově. Vozy městské hromadné dopravy jsou navíc mimo chemických přípravků dezinfikovány také ozonem. Ve všech zařízeních Městské správy sociálních služeb a na všech lůžkových odděleních mostecké nemocnice a Oddělení následné péče Krajské zdravotní, a.s. jsou zakázány návštěvy.

V případě, že dojde k úpravě jakýchkoliv opatření, budeme vás informovat na webových stránkách města, facebooku, Mosteckých listech online a Mobilním rozhlase.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…