Most: Není důvod, aby knihovna omezovala svou činnost

11.02.2018 12:46

V posledních dnech se městem šíří fáma, že v Městské knihovně Most už nebudou probíhat přednášky, výstavy nebo koncerty. To vyvrací Markéta Stará, náměstkyně primátora města Mostu.

Most: Není důvod, aby knihovna omezovala svou činnost
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

"Rozhodně není pravda, že by Městská knihovna Most měla nějakým způsobem redukovat svoji činnost! K 1. lednu letošního roku došlo k aktualizaci zřizovací listiny této příspěvkové organizace, ale ta i nadále může vedle své hlavní, tedy knihovnické činnosti, vykonávat i další činnost, takzvaně doplňkovou.

V hlavní činnosti organizace tak i nadále zůstává kulturní, výchovná a vzdělávací činnost, kam spadá pořádání výstav, kurzů, přednášek, besed, autorská čtení. Do doplňkové činnosti jsou zahrnuty akce neknihovnického a komerčního charakteru, jakými jsou například koncerty nebo divadelní představení. Některé činnosti je možné realizovat jak v hlavní, tak v doplňkové činnosti, je třeba vždy přihlédnout k charakteru akce.

I ke mně se bohužel fámy o rušení přednášek, kurzů a koncertů v knihovně dostaly. Je mi to líto, protože nic z toho není pravda, ráda bych proto v tomto směru veřejnost uklidnila. Moderní knihovna rozhodně není jen institucí pro půjčování knih, ale multižánrové zařízení, v němž se mají setkávat milovníci kultury všech generací. Takovou mostecká knihovna je a zůstane."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…