Most: Nová výsadba v parku Šibeník

10.11.2019 7:34

Minulý týden bylo v parku Šibeník vysazeno několik neobvyklých dřevin. Najdete je u cesty vedoucí od skateparku směrem ke kruhovému objezdu na křižovatce ulic Višňová a Jana Palacha.

Most: Nová výsadba v parku Šibeník
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

V parku Šibeník se objevily dřevěné ohrádky, které mají za úkol ochránit nově vysazené neobvyklé stromy v parku Šibeník. První dřevinou je Parrotia persica (Parocie perská),  vícekmenný široce rozložený strom nebo keř  původem z nížinných lesů v severním Íránu a Zakavkazku, nápadný zejména podzimním zbarvením listů. Na dalším místě byla vysazena skupinka tří lip - Tilia Americana, Tilia Europea, Tilia mongolica (lípa americká, lípa obecná a lípa mongolská), které jsou sesazené tak, aby v budoucnu tvořily společný kmen a korunu. Lípa americká je domácím druhem na východním pobřeží Severní Ameriky, lípa obecná je kříženec dvou evropských lip, malolisté a velkolisté a lípa mongolská je domácím druhem v oblasti Mongolska, východního Ruska a severní Číny. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…