Most: Nová výsadba v parku Šibeník

10.11.2019 7:34

Minulý týden bylo v parku Šibeník vysazeno několik neobvyklých dřevin. Najdete je u cesty vedoucí od skateparku směrem ke kruhovému objezdu na křižovatce ulic Višňová a Jana Palacha.

Most: Nová výsadba v parku Šibeník
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

V parku Šibeník se objevily dřevěné ohrádky, které mají za úkol ochránit nově vysazené neobvyklé stromy v parku Šibeník. První dřevinou je Parrotia persica (Parocie perská),  vícekmenný široce rozložený strom nebo keř  původem z nížinných lesů v severním Íránu a Zakavkazku, nápadný zejména podzimním zbarvením listů. Na dalším místě byla vysazena skupinka tří lip - Tilia Americana, Tilia Europea, Tilia mongolica (lípa americká, lípa obecná a lípa mongolská), které jsou sesazené tak, aby v budoucnu tvořily společný kmen a korunu. Lípa americká je domácím druhem na východním pobřeží Severní Ameriky, lípa obecná je kříženec dvou evropských lip, malolisté a velkolisté a lípa mongolská je domácím druhem v oblasti Mongolska, východního Ruska a severní Číny. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…