Most: Pilotní projekt má vzbudit zájem žáků o techniku a polytechniku

18.01.2019 16:48

Mostecký magistrát se chystá v tomto roce ve spolupráci s významnými zaměstnavateli Mostecka uskutečnit projekt, zaměřený na motivaci žáků nižšího stupně o technické, ale i polytechnické vzdělávání. Pilotní projekt pod názvem Malá technická univerzita bude "zrealizován" v základní škole v ulici J. A. Komenského (15. ZŠ).

Most: Pilotní projekt má vzbudit zájem žáků o techniku a polytechniku
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Cílem projektu technického a polytechnického vzdělávání s názvem Malá technická univerzita je co nejdříve a na základě přirozené hravosti a poznání světa kolem sebe, vzbudit zájem dětí i pedagogických pracovníků o technické a polytechnické obory. Projekt by měl pokrýt motivaci o tyto obory, a to především u žáků na nižším stupni.

„Abychom projekt nevybírali my, ale respektovali jsme přání škol, měli ředitelé a ředitelky základních škol možnost vybírat ze 3 předložených projektů, které byly zaměřeny na jemnou motoriku, vysvětlení fungování určitých věcí či na podporu robotiky. Na základě dotazníkového šetření u nich zvítězil projekt s názvem Malá technická univerzita” informovala Mostecké listy Jitka Tomanová z odboru rozvoje a dotací mosteckého magistrátu.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …