Most: Pilotní projekt má vzbudit zájem žáků o techniku a polytechniku

18.01.2019 16:48

Mostecký magistrát se chystá v tomto roce ve spolupráci s významnými zaměstnavateli Mostecka uskutečnit projekt, zaměřený na motivaci žáků nižšího stupně o technické, ale i polytechnické vzdělávání. Pilotní projekt pod názvem Malá technická univerzita bude "zrealizován" v základní škole v ulici J. A. Komenského (15. ZŠ).

Most: Pilotní projekt má vzbudit zájem žáků o techniku a polytechniku
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Cílem projektu technického a polytechnického vzdělávání s názvem Malá technická univerzita je co nejdříve a na základě přirozené hravosti a poznání světa kolem sebe, vzbudit zájem dětí i pedagogických pracovníků o technické a polytechnické obory. Projekt by měl pokrýt motivaci o tyto obory, a to především u žáků na nižším stupni.

„Abychom projekt nevybírali my, ale respektovali jsme přání škol, měli ředitelé a ředitelky základních škol možnost vybírat ze 3 předložených projektů, které byly zaměřeny na jemnou motoriku, vysvětlení fungování určitých věcí či na podporu robotiky. Na základě dotazníkového šetření u nich zvítězil projekt s názvem Malá technická univerzita” informovala Mostecké listy Jitka Tomanová z odboru rozvoje a dotací mosteckého magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

18:09 Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě