Most: Přeshraniční partnerství pomáhá i před Vánocemi

14.12.2019 9:41

V rámci přeshraničních kontaktů se Základní školou Vévody Heinricha z partnerského Marienbergu obdržela Oblastní charita Most začátkem prosince pomoc pro své klienty ze sociálně slabých rodin formou oblečení pro miminka, děti i dospělé. Jednalo se o sbírku, kterou škola vyhlásila na začátku školního roku a zapojili se do ní žáci se svými rodiči.

Most: Přeshraniční partnerství pomáhá i před Vánocemi
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

„Pomohli jsme rádi,“ sděluje ředitelka školy Frances Drechsler, když jsme přijeli sbírku vyzvednout. „Děti ve druhé třídě vám ještě chtějí zahrát a zazpívat, co si pro vás nacvičily, a školník má dnes dovolenou, ale telefonoval, že přijde pomoci s nakládáním,“ dodává.

Po návštěvě Vánocemi a koncertem natěšených dětí dýchající druhé třídy, ochotné pomoci s nákladem, a domluvě s vedením školy na společném partnerském setkání, spojeném s návštěvou Vánočního koncertu v divadle v Mostě, se loučíme a za vše děkujeme.

Most

Toto letos jedenáctileté partnerství, stvrzené Kmotrovskou smlouvou, je i nadále velmi úspěšné a souběžně s jeho oboustrannou prospěšností vyrostla i pěkná mezilidská přátelství. Ošacení ze sbírky poslouží v předvánoční době sociálně slabým rodinám v charitní službě „Šatník“ v Mostě, Litvínově-Janově, v Oseku a Duchcově.

Brigita Janovská
(foto Radek Chmel)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…