Most: Silniční most do Rudolic bude opraven

07.03.2016 13:12

Kompletní rekonstrukcí projde silniční most do Rudolic, který je již více než rok kvůli oslabení nosné betonářské výztuže částečně uzavřen. Oprava mostu by měla proběhnout v létě.

Most: Silniční most do Rudolic bude opraven
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

„V roce 2014 byl na základě mi­mořádné mostní prohlídky zpraco­ván diagnostický průzkum mostu, kte­rým bylo zjištěno, že došlo k oslabení nosné betonářské výztuže o 5–15 %, což znamená, že celá konstrukce je ve velmi špatném stavu. V loňském roce proto došlo k výraznému omezení pro­vozu na mostě snížením volné šířky vozovky ze 7,5 na 5,5 metru,“ infor­moval Michal Klihavec z odboru in­vestic a komunálního hospodářství mosteckého magistrátu.

Rekonstrukce bude zahrnovat opravu a sanaci stávajícího mostního objektu, dojde tedy ke konzervaci stávajícího technického stavu nosné konstrukce a spodní stavby. Tím by měla být prodloužena životnost mostu o deset až patnáct let. Předpokládané náklady činí 5 792 400 Kč bez DPH, přesná částka však vzejde z výběro­vého řízení.

Během opravy bude sice zacho­ván pěší provoz, ale dojde k úplnému zastavení automobilového provozu. Doprava bude v tomto období vedena po objízdné trase, což se dotkne i au­tobusové linky č. 10. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…