Most: Silniční most do Rudolic bude opraven

07.03.2016 13:12

Kompletní rekonstrukcí projde silniční most do Rudolic, který je již více než rok kvůli oslabení nosné betonářské výztuže částečně uzavřen. Oprava mostu by měla proběhnout v létě.

Most: Silniční most do Rudolic bude opraven
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

„V roce 2014 byl na základě mi­mořádné mostní prohlídky zpraco­ván diagnostický průzkum mostu, kte­rým bylo zjištěno, že došlo k oslabení nosné betonářské výztuže o 5–15 %, což znamená, že celá konstrukce je ve velmi špatném stavu. V loňském roce proto došlo k výraznému omezení pro­vozu na mostě snížením volné šířky vozovky ze 7,5 na 5,5 metru,“ infor­moval Michal Klihavec z odboru in­vestic a komunálního hospodářství mosteckého magistrátu.

Rekonstrukce bude zahrnovat opravu a sanaci stávajícího mostního objektu, dojde tedy ke konzervaci stávajícího technického stavu nosné konstrukce a spodní stavby. Tím by měla být prodloužena životnost mostu o deset až patnáct let. Předpokládané náklady činí 5 792 400 Kč bez DPH, přesná částka však vzejde z výběro­vého řízení.

Během opravy bude sice zacho­ván pěší provoz, ale dojde k úplnému zastavení automobilového provozu. Doprava bude v tomto období vedena po objízdné trase, což se dotkne i au­tobusové linky č. 10. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

10:28 Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

Bezmála čtyři měsíce bude probíhat rozsáhlá rekonstrukce silnice a chodníků v přerovské místní části…