Most: Termíny příští matematické olympiády Adama Riese už jsou jasné

16.11.2019 11:49

V půli listopadu se v Mostě sešel organizační tým matematické olympiády Adama Riese. Jednalo se o setkání zástupců tří spolkových zemí Německa a z české strany zastoupení Podkrušnohorského gymnázia Most, které bylo letošním organizátorem akce.

Most: Termíny příští matematické olympiády Adama Riese už jsou jasné
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Dvacetičlenná delegace ze Saska, Bavorska a Durynska si v doprovodu ředitele mosteckého gymnázia Mgr. Karla Vacka a jeho týmu prohlédla technické muzeum v areálu někdejšího dolu Julius III v Kopistech a samotné jednání se pak uskutečnilo v hotelu Cascade v Mostě. Jeho cílem byla organizační příprava již 27. ročníku matematické soutěže čtyř zemí ve kterých středověký početní mistr Adam Ries žil, či působil.

Záměr se podařil a nadaní mladí počtáři ze základních škol a gymnázií Ústeckého kraje se mohou v roce 2020 opět těšit na matematické hry a klání v počítání s nadějí probojovat se do mezinárodního finále soutěže, která se postupně i u nás stává stejně prestižní, jako je tomu v zemi našich západních sousedů.

Most - technické muzeum

(foto - Michal Smatana)

Podkrušnohorským gymnáziem Most bude soutěž vyhlášena v prvním čtvrtletí, národní kolo se uskuteční 18.-19. března a mezinárodní finále ve dnech 19.-20. června v Gymnáziu sv. Anny v Annabergu-Buchholz ve spolkové zemi Sasko, kde si finalisté čtyř zemí každoročně společně prožijí dva dny plné matematiky s historickým příběhem našeho společného Krušnohoří a celou řadu dalších zajímavostí na které se jen tak nezapomene. Proslaví se tam ale i školy, které své úspěšné žáky do soutěže vyslaly.

Akce přibližuje žákům matematiku atraktivní formou a probouzí a utužuje v nich o tento obor zájem, čímž je celospolečensky velmi prospěšná.

Brigita Janovská

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…