Most a Litvínov: Celoplošná odstávka teplé vody se letos nechystá

23.04.2019 18:45

Pro obyvatele měst Mostu a Litvínova má Severočeská teplárenská a United Energy dobrou zprávu. V letošním roce během letních měsíců nebude celoplošná odstávka v dodávce teplé vody.

Most a Litvínov: Celoplošná odstávka teplé vody se letos nechystá
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Ani letos se však někteří obyvatelé Mostu nevyhnou několikadenním lokálním odstávkám. „Tyto odstávky jsou však plánovány tak, aby co nejméně omezily odběratele. Délka odstávek se pohybuje v rozsahu od 1 – do zhruba 10 dní dle lokality, a to pouze ve městě Most, kde budou probíhat práce na rekonstrukcích tepelné sítě a rekonstrukcích technologií výměníkových stanic,“ informovala tisková mluvčí komořanské teplárny Miloslava Kučerová. Největšího počtu zákazníků se dotkne obnova části primární městské sítě v části lokality Výsluní (oblast v blízkosti ulic Z. Štěpánka, Ml. Gardy, Obránců Míru, Hutnická, A. Sochora). „Zde plánujeme odstavení ve dvou maximálně dvoudenních termínech, což je čas, který je potřeba na přepojení úseků tak, aby bylo možné dodávat teplou vodu po celou dobu rekonstrukce celého úseku horkovodu. První odstavení proběhne počátkem července, přepojení pak počátkem srpna,“ upřesnil vedoucí útvaru CZT Tomáš Vraj.

Další lokální odstávky budou probíhat například v oblasti Velebudic a nad nádražím, tedy v průmyslové zóně, kde bude dopad na domácnosti velmi malý.

Přesné termíny odstávek a konkrétní lokality zveřejní teplárenská společnost koncem dubna případně v průběhu května a bude všechny své odběratele informovat. „Obyvatele budeme informovat prostřednictvím médií, našich webových stránek ZDE a ZDE i za pomoci obou radnic. Pro ty, kteří nemají přístup k počítači a internetu, připravujeme informační letáky, které budou předány jednotlivým správcům odstavovaných objektů k vylepení do vchodů. Bližší informace budou i na telefonních číslech 476 447 830 nebo 734 289 969,“ doplnila Kučerová.

Poslední celoplošná odstávka proběhla v roce 2014

Odběratelů v Litvínově se letos odstávky nedotknou vůbec. Díky nemalým investicím do tepelných zařízení již není potřeba celoplošných odstávek jako v předešlých letech. „Už řadu let postupně vyměňujeme rozvody od těch nejstarších a v současné době se nám daří využívat i různé dotační programy na obnovu tepelných zařízení. Od roku 2009 se snažíme celoplošným odstávkám vyhnout, a pokud nebylo nutné odstavit celý zdroj v Komořanech, neodstavovala se ani dodávka teplé vody pro města Most a Litvínov,“ ujistila mluvčí teplárny. Poslední celoplošná odstávka pro obě města proběhla v roce 2014.

„Uvědomujeme si, že každá odstávka znamená značný zásah do komfortu obyvatel, věříme však, že naši odběratelé chápou nutnost těchto činností. Za způsobené nepříjemnosti i nepohodlí v důsledku přípravy tepelných zařízení na topnou sezónu se společnosti omlouvají,“ řekla na závěr Kučerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…