Mrakodrapy na Ládví: Praha 8 žádá o svěření pozemků, chce být účastníkem řízení

19.09.2017 13:48

Developerská firma CPI Reality pokračuje ve svém záměru postavit mezi ulicemi Střelničná/Tanvaldská vysokopodlažní budovy. Městská část Praha 8 s těmito návrhy zásadně nesouhlasí a hodlá neadekvátní výstavbě bránit.

Mrakodrapy na Ládví: Praha 8 žádá o svěření pozemků, chce být účastníkem řízení
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Městská část Praha 8 požádala Magistrát hl. m. Prahy o svěření pozemků, které s plánovanou výstavbou mezi ulicemi Střelničná a Tanvaldská sousedí. V tuto chvíli jsou v majetku města, a pokud budou svěřeny městské části, získá tím postavení účastníka stavebního řízení.

„Snažíme se všemi prostředky o ochranu rázu sídliště a chceme zabránit jakýmkoli stavbám enormních rozměrů. S představami CPI o budoucí podobě budov absolutně nesouhlasíme. Proto žádáme magistrát o svěření pozemků, abychom se mohli účinně bránit ve stavebním řízení. Snažíme se tak zlepšit postavení Prahy 8 vůči developerovi, který velmi tvrdě prosazuje své plány,” říká starosta Prahy 8 Roman Petrus (ČSSD).

Plánovanou výstavbu na sídlišti Ďáblice odmítá vedení radnice dlouhodobě. Minulý týden MČ Praha 8 zaslala na magistrát své připomínky k územní studii, jejímž cílem je získat potvrzení, že je záměr rozměrově přijatelný. S tím Praha 8 nesouhlasí. Podle názoru Prahy 8 ani není možné v tomto případě územní studii vůbec použít.

Úspěchem městské části Praha 8 je i usnesení zastupitelstva hl. m. Prahy, které vyjadřuje nesouhlas s výstavbou vysokopodlažních bytů. Zájmy osmé městské části zastupoval na čtvrtečním jednání zastupitelstva Radomír Nepil, místostarosta Prahy 8. „Podařilo se nám vyjednat, aby zastupitelstvo hlavního města schválilo usnesení, že nesouhlasí s výstavbou vysokopodlažních bytů, a uložili jsme náměstkyni primátorky, aby toto stanovisko sdělila CPI Reality a.s. Jako vedení radnice Prahy 8 se opravdu snažíme intenzivně a synchronně postupovat v zájmu našich obyvatel,” říká Radomír Nepil (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.