Na Karlově náměstí odstartoval dvouletý projekt „Praha 2 - městská část vlídná k obětem“

28.08.2020 9:15

Lidé procházející po Karlově náměstí budou po dva roky míjet velké logo Bílého kruhu bezpečí, organizace pro pomoc obětem kriminality, která v příštím roce oslaví třicet své existence.

Na Karlově náměstí odstartoval dvouletý projekt „Praha 2 - městská část vlídná k obětem“
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Ve spolupráci s městskou částí Praha 2 bude tato nestátní organizace zvyšovat informovanost občanů, úředníků, sociálních pracovníků, policistů a strážníků o obětech trestných činů, jejich potřebách, právech, postavení v trestním řízení a o možnostech pomoci.

„Jsme rádi, že velká pozornost bude věnována také prevenci kriminality, a také občanům Prahy 2 a všem, kteří v této městské části pracují. Logo v parku nebude pouze místem pasivní reklamy, ale v jeho okolí se budou konat akce pro širokou veřejnost. Dnes to byla nabídka her pro malé děti a informací pro jejich matky. V budově nedalekého městského soudu budeme veřejnost 7. 9. od 14 hodin seznamovat s tím, jaká práva mají u soudu oběti a svědci trestných činů, a to přímo v jedné z jednacích místností,“ říká prezidentka Bílého kruhu bezpečí Petra Vitoušová.

„Společný projekt s BKB jsme jednoznačně uvítali. Na bezpečí občanů nám záleží. Průběžně realizujeme celou řadu preventivních programů a rovněž se rádi zapojíme do vzdělávacích aktivit a školení zaměřených na oběti trestných činů. A to včetně našich pracovníků a pomáhajících profesionálů. Jedná se o skvělý projekt. Projekt, který zkouší nový druh spolupráce v rámci samosprávného celku," uvedl radní Prahy 2 Michal Zuna.

Konkrétní aktivity pro veřejnost budou nabízeny na webových stránkách Bílého kruhu bezpečí (ZDE) a městské části Praha 2 (ZDE). Projekt bude mimo jiné spolupracovat s knihovnami, školami, nemocnicemi, Policií ČR, Městskou policií, kluby pro seniory, centry pro matky s dětmi, nestátními a dalšími organizacemi na území Prahy 2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…