Na Matějkově cvičišti v Jičíně budou nová sportoviště

30.11.2016 10:50

Město užívá od roku 2007 na základě smlouvy s TJ Sokol tzv. Matějkovo cvičiště, které se nachází u urnového háje v ulici Vrcha.

Na Matějkově cvičišti v Jičíně budou nová sportoviště
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Tenkrát město nechalo na své náklady na cvičišti položit umělý povrch a hřiště využívají pro své sportovní aktivity především jičínské školy. O cvičiště se starají Sportovní zařízení města Jičína, která však koncem roku 2015 zastavila na dvou kurtech umělého trávníku provoz, a to z důvodu technické nezpůsobilosti hřiště. Sportovní komise pak během roku hledala řešení této situace, protože investice do nového povrchu by byla v řádech několika milionů.

Mezitím se na TJ Sokol obrátila společnost S-Vision s.r.o., která chce vybudovat na Matějkově cvičišti písková a další sportoviště, dětská hřiště a další sportovně-rekreační stanoviště pro rodiny a seniory. Městu nabídla možnost bezplatného užívání části hřiště pro školy a zároveň chce od města převzít a na vlastní náklady odstranit umělý travní koberec. RM tedy schválila dohodu o ukončení smlouvy o užívání Matějkova cvičiště mezi městem Jičín a TJ Sokol a zároveň schválila smlouvu se společností S-Vision s.r.o. o vzájemných závazcích. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…