Na Vsetíně je rozhodnuto: Rákosníčkovo hřiště vyroste na Jiráskově ulici

17.04.2016 9:30 | Zprávy

Dětské hřiště s motivem pohádkového Rákosníčka v hodnotě 1,5 milionu korun, o které se zasloužili svým hlasováním nejen Vsetíňané, ale i obyvatelé okolních obcí vybuduje společnost Lidl na Jiráskově ulici, mezi domy č.p. 1814 a 1815. Zahájení prací je naplánováno v polovině letních prázdnin a slavnostní otevření pak v srpnu.

Na Vsetíně je rozhodnuto: Rákosníčkovo hřiště vyroste na Jiráskově ulici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Minulý týden proběhla na vsetínské radnici schůzka se zástupci společnosti Lidl, s tím, že se všichni zúčastnění podívali také do terénu na prohlídku konkrétních míst, kde by se mohlo hřiště vybudovat. „Jsme rádi, že zástupci společnosti Lidl schválili umístění Rákosníčkova hřiště na Jiráskově ulici. Tato lokalita splňuje hlavní požadavky pro umístění hřiště, které Lidl požadoval. Dojednali jsme také již konkrétní termín otevření hřiště, které proběhne v sobotu 13. srpna,“ prozradila místostarostka Simona Hlaváčová. 

Vybavení Rákosníčkova hřiště nabídne dětem k aktivnímu hraní velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, chybět nebude ani kolotoč a různé druhy houpaček. Klidovou zónu doplní domeček a oplocené hřiště, s dostatečným počtem laviček a také zpevněnou plochou pro kočárky. Herní prvky jsou určeny pro děti od 2 do 12 let. Vyrobené jsou ze švédské borovice a vyznačují se odolností vůči vandalismu, vysokou kvalitou, bezpečností a minimálními nároky na údržbu.

„Je obdivuhodné, že Vsetín v hlasování o Rákosníčkovo hřiště vedl úplně od začátku a své prvenství si po celou dobu soutěže udržel, to vyžaduje velké odhodlání a organizovanost hlasujících,“ ocenila koordinátorka projektu Zuzana Ritterová ze společnosti Lidl.

Během slavnostního otevření Rákosníčkova hřiště, které proběhne v sobotu 13. srpna se návštěvníci mohou těšit na dětské představení s Michalem Nesvadbou, divadlo s Rákosníčkem, soutěž o ceny, kreativní tvoření, trampolínu, klauny nebo občerstvení za dotované ceny.

Společnost Lidl postavila od roku 2012, kdy projekt spustila už celkem 59 Rákosníčkových hřišť v hodnotě 88,5 milionů Kč. V letošním roce jich přibude dalších jedenáct.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: V Rožnově vzniká dětské hřiště s workoutem

7:37 České Budějovice: V Rožnově vzniká dětské hřiště s workoutem

V nejjižnějším cípu Budějovic, v Rožnovské ulici, začalo v těchto dnech vznikat nové dětské hřiště s…