Na kole či koloběžce do práce i za výlety. Přerov vyhlašuje dvě soutěže

19.05.2021 15:47

Letos mohou Přerované opět šlápnout do pedálů, počítat kilometry a porovnávat se s kolegy, kdo z nich častěji seděl při cestě do práce v sedle kola. Loňský ročník akce „Přerov jede na kole“ byl kvůli covidu zrušen, letošní přípravy nezhatila ani koronavirová opatření.

Na kole či koloběžce do práce i za výlety. Přerov vyhlašuje dvě soutěže
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Od dnešního dne se zájemci mohou do soutěže registrovat – stačí se na stránkách města jednoduše proklikat do sekce, která láká do třetího ročníku klání. Ten přináší i jednu novinku pro milovníky cyklistických výletů.

„Letos vyhlašujeme dvě kategorie. Ta první se jmenuje „Pravidelnost“ a je určena pracovním kolektivům, čítajícím tři až pět členů. Týmy se musejí registrovat od 19. do 31. května – a od 1. do 25. června si pak budou členové zapisovat, kolikrát využívali k cestě do zaměstnání kolo,“ uvedla Jana Pivodová z marketingového oddělení města. A odkryla i pravidla druhé kategorie. T

a nese název „Na výlet s cyklo-kartou“ a potrvá až do konce prázdnin – tedy do 31. srpna. „Cílíme k rodinám a partám přátel či dobrých kolegů, kteří rádi podnikají výlety na kole. Pokud zaregistrují od 19. května do 19. června svůj tým, získají odkaz na sedm nedalekých cílů a při jejich návštěvě budou sbírat razítka do kartičky, kterou jim po registraci pošleme,“ říká Pivodová.

Připomíná, že vzdálenosti do Přerova nebudou závratné a hravě je zvládnou i jen trochu sportovně naladěné děti – výlety jsou naplánovány s cílem třeba na zámku v Tovačově, nebo na středověkém hradě Helfštýně. A pedály kola nejsou v soutěži podmínkou. „Je samozřejmě možné využít jakoukoliv bezmotorovou a pro zdraví prospěšnou dopravu, tedy klidně i koloběžku, nebo brusle. Kdo chce, může jít pěšky – i to se počítá,“ řekl přerovský cyklokoordinátor Jiří Janalík.

Soutěž má motivovat Přerovany ke zdravějšímu způsobu života a ke stmelení pracovních kolektivů. Poprvé se – ještě pod hlavičkou celostátní organizace – konala v roce 2015, kdy se do klání zapojily takřka všechny větší místní podniky. Později akci už organizovalo město samo – se svými pravidly i cenami pro účastníky. Na úspěšné soutěžící čeká odměna i letos. Více se zájemci dozví ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…