Na stavební úpravy ve dvou sídlištích požádá Aš o státní podporu

29.04.2018 6:34

Město Aš usiluje o přidělení dotace ze Státního fondu rozvoje bydlení na dvě nyní probíhající investiční akce: stavbu parkoviště v Mírové ulici a revitalizaci sídliště Příbramská, Mikulášská. Na obě investice lze získat až polovinu uznatelných nákladů, nejvýše však šest miliónů korun na jednotlivý projet.

Na stavební úpravy ve dvou sídlištích požádá Aš o státní podporu
Foto: wikipedia
Popisek:

Podání žádosti schválilo zastupitelstvo města na zasedání, konaném dne 25. dubna 2018. Výzva SFRB z programu regenerace sídlišť – úprava veřejných prostranství bude vyhlášena v červenci 2018.

Úpravy prostranství v sídlišti Mírová, Tesařská probíhají od března. Cena díla z výběrového řízení je 3,64 miliónu korun (+21% DPH). Zakázku za tuto cenu pro sebe získala STAMOZA Cheb, společnost s ručením omezeným. Termínem dokončení je také poslední den v srpnu 2018.

V Mírové (při levé straně) se buduje nové parkoviště s kapacitou 12 šikmých parkovacích míst, včetně jednoho vyhrazeného parkovacího místa pro osoby tělesně postižené. Obnoví se také stávající parkoviště u Lidového domu, kde bude dalších 19 kolmých parkovacích míst, včetně jednoho vyhrazeného parkovacího místa pro osoby tělesně postižené. Projekt počítá také s novým veřejným osvětlením, novou dešťovou kanalizací a sadovými úpravami.

Nově zřízený chodník podél nových parkovacích míst bude prodloužen směrem k Šumavské ulici, kde bude napojen na stávající chodník, a k Tesařské ulici, kde bude rovněž napojen na stávající chodník.

Vykácené stromy a odstraněné keře nahradí nová výsadba stromů menšího kompaktního vzrůstu a pásová výsadba keřů.

Investiční akci s oficiálním názvem „Revitalizace sídliště Příbramská, Mikulášská, Aš“ provádí společnost Vodohospodářské stavby Teplice VHS, společnost s ručením omezeným. Zhotovitel vyhrál výběrové řízení s cenou 36,67 miliónu korun (+21% DPH). Zahájení stavby a předání staveniště je dle smlouvy o dílo k 1. březnu 2018, termínem dokončení stavebních prací a předání stavby je 31. říjen tohoto roku.

V sídlišti Příbramská, Mikulášská vznikne obytná zóna, nová parkovací stání, parkourové hřiště a komunikace pro pěší. Dále proběhne montáž nového veřejné osvětlení a položí se nová dešťové kanalizace.

Rekonstruovány jsou stávající silniční komunikace z asfaltu a chodníky, které budou převážně také asfaltové a v okolí kostela sv. Mikuláše ze žulových kostek. Počítáno je s povrchem parkoviště z vegetačních tvárnic a zámkové dlažby. V sídlišti se vybuduje 133 parkovacích stání včetně 11 parkovacích míst vyhrazených pro osoby tělesně postižené.

Místo stávajícího oploceného hřiště na míčové sporty vznikne nové parkourové hřiště, s povrchem z protipádové dlažby a pryžového granulátu.

V rámci revitalizace přibude nové vybavení mobiliáře, jehož součástí jsou ocelo-dřevěné lavičky, odpadkové koše, hrací prvky na parkourové hřiště, ocelové sušáky na prádlo, venkovní gril, posezení, stojany na kola a stůl na stolní tenis. Na závěr bude vysazena nová zeleň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…