Náchod: 42. ročník Ratibořického pojezdu vozíčkářů

14.11.2023 19:26 | Tisková zpráva

Již 42. ročník Ratibořického pojezdu vozíčkářů, který pořádala Společnost vozíčkářů a zdravotně postižených Náchod a Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, se uskutečnil na začátku června v České Skalici a Babiččině údolí.

Náchod: 42. ročník Ratibořického pojezdu vozíčkářů
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Jedná se o nejstarší, již tradiční, vozíčkářskou soutěž v ČR, o čemž svědčí velký zájem zdravotně postižených, kteří si i letos přijeli změřit svoje síly v počtu kolem šedesáti účastníků z celé republiky v kategoriích děti, ženy a muži. Soutěžní program zahrnoval hned několik disciplín jako střelba ze vzduchovky, vrhání pétanqovými koulemi, trefování kroužků na tyč, srážení kuželek koulí v závěsném kuželníku a na závěr, u Viktorčina splavu, házení šipek na terč.

Je třeba podotknout, že závodníci absolvovali soutěže na mechanickém nebo elektrickém vozíku a jejich výkony byly opravdu výtečné. Celou akci doprovázela výborná nálada a pěkné slunečné počasí. Sobotní večer vyvrcholil koncertem kapely INS-HK pod širým nebem s grilováním.

Hrdým partnerem této akce bylo i Město Náchod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Město poskytne dotace nejen na rozvoj a údržbu sportovišť, ale i na vrcholový a výkonnostní sport

13:05 Hradec Králové: Město poskytne dotace nejen na rozvoj a údržbu sportovišť, ale i na vrcholový a výkonnostní sport

Hradec Králové podpoří schválenými dotacemi rozvoj, rekonstrukce, údržbu a opravy řady sportovišť a …