Náchod: Kavárna Láry Fáry a výuka dětí získají nové zázemí v centru

24.03.2022 16:43 | Tisková zpráva

Tento týden startuje rekonstrukce objektu v Hurdálkově ulici, ve kterém je umístěna kavárna Láry Fáry a výukové centrum Helen Doron.

Náchod: Kavárna Láry Fáry a výuka dětí získají nové zázemí v centru
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Stavbu bude provádět společnost STAVIX s.r.o., která v těchto dnech připravuje staveniště, realizuje oplocení a zábor části ulice Hurdálkova. Provoz zde bude po dobu provádění stavebních prací omezen, ale ulice zůstane průjezdná.

Předmětem rekonstrukce je i půdní vestavba nových tréninkových bytů pro potřeby neziskové organizace Pferda (více ZDE) a rozšíření učeben jazykové školy Helen Doron (více ZDE).

Obě organizace před zahájením stavby čekalo stěhování do náhradních prostor. Jazyková škola Helen Doron již od začátku školního roku 2021/22 funguje v náhradních prostorách v budově Na Hamrech a kavárna Láry Fáry bude od pondělí 28. 3. 2022 nabízet své služby v bistru Pecka na Kamenici. Stavební úpravy objektu čp. 371 v ulici Hurdálkova přijdou na bezmála 6,65 mil. Kč.

„Obě zmíněné organizace jsou dlouhodobými nájemci těchto prostor v majetku města Náchoda a máme s nimi ty nejlepší zkušenosti. Kavárna Láry Fáry má v centru města již své nezastupitelné místo, lidé sem rádi chodí a svou návštěvou podporují dobrou věc. I proto jsme se rozhodli v rámci rekonstrukce objektu ve vlastnictví města zohlednit i jejich další rozvoj," upřesnil místostarosta Jan Čtvrtečka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…