Náchod: Nové záhony cibulovin zkrášlí město

09.04.2022 8:36 | Tisková zpráva

Město Náchod připravilo pro občany nové květinové záhony. Loni na podzim bylo na nádraží, u kruhového objezdu Slávie a v Malých lázních, vysazeno do trávníku 4000 cibulovin. Jednalo se o strojní výsadbu.

Náchod: Nové záhony cibulovin zkrášlí město
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Narcisy u kruhového objezdu Slávie s nástupem jara už narostly, a proto bychom vás chtěli na nové výsadby cibulovin upozornit. 

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí

U již zmiňované Slávie byl vytvořen záhon z různých druhů narcisů, které budou postupně rozkvétat převážně žlutými, ale i bílými květy. Na nádraží jsou vytvořeny dva záhonky ze směsi tulipánů a narcisů v bílých, růžových, fialových i červených tónech. V prostoru Malých lázní budou za lehátky nakvétat postupně žluté narcisy, časné červené tulipány a později bude směs zářit bílou a oranžovou barvou. Kolonáda s pítky bude lemována modrými modřenci s vtroušenými bílými narcisy.

Takto vysazené směsi cibulovin se v plné kráse předvedou koncem měsíce dubna a v měsíci květnu, dle počasí i v červnu. Po jejich odkvětu bude třeba vyčkat než listy rostlin zcela zežloutnou, cibule tak naberou dostatek živin pro kvetení v dalším roce, a teprve poté se plocha výsadeb poseče společně s trávníkem.

Květiny rozjasňují ulice a zvyšují atraktivnost prostranství, v jejich vysazování budeme určitě pokračovat. Věříme, že připravené plochy cibulovin potěší i vás. Byli bychom rádi, kdyby vynaložené úsilí a peníze do zkrášlení veřejných prostranství nebyly vynaloženy zbytečně a nedocházelo k poškozování záhonů.

Další dobrou zprávou je, že počítáme i s letničkovými záhony z přímého výsevu na Parkánech, u čerpací stanice Benzina a nově i u Bílé růže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…