Náchod: O službu Senior taxi je stále větší zájem

17.01.2022 18:35 | Tisková zpráva

Městská doprava seniorů (MDS), která v Náchodě funguje od srpna 2019, se těší stále větší oblibě.

Náchod: O službu Senior taxi je stále větší zájem
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Tato služba umožňuje přepravu náchodským občanům starším 65 let a držitelům průkazek ZTP, ZTP/P starších 18 let. V evidenci je k začátku letošního roku více než 800 přihlášených osob k jejímu využívání. Každý měsíc odveze MDS na požadované místo po Náchodě přes stovku lidí a uskuteční se přibližně 450 jízd.

Podmínky pro využívání jsou stále stejné jako v minulých letech, tedy.:

  • Průkazku na využití služby může získat každá fyzická osoba, která je na území města Náchoda hlášena k trvalému pobytu a dosáhla věku nejméně 65 let nebo osoba, která dosáhla věku 18 let a vlastní průkaz ZTP, ZTP/P. Městská doprava seniorů Náchod je provozována na území města Náchoda včetně jeho příměstských částí. Tato místa jsou rozdělena do dvou zón.
  • Zóna I - Náchod, Babí u Náchoda, Staré Město nad Metují, Běloves, Bražec, Malé Poříčí, Lipí u Náchoda.
  • Zóna II - Jizbice u Náchoda, Dobrošov, Pavlišov.
  • Přepravné je stanoveno ve výši 25 Kč včetně DPH za jízdu v jednom směru v zóně I a 30 Kč včetně DPH za jízdu v jednom směru ze zóny II a obráceně. V každém měsíci je možné uskutečnit 8 jednosměrných jízd. Služba je k dispozici každý pracovní den v době od 7:00 do 22:00, v sobotu od 8:00 do 22:00, v neděli a ve dnech státního svátku či pracovního volna od 8:00 do 17:00 hodin.

Přeprava je pro uživatele možná kamkoliv ve výše vymezeném území. Nejčastějším důvodem přepravy je odvoz do zdravotnického zařízení, na nákup, na návštěvu, na chatu či zahradu, ke kadeřnici, k vyřízení úředních záležitostí a zpět domů do místa bydliště.

Pro nové zájemce:
Pokud ještě nejste registrovaní, neváhejte a přijďte si podat přihlášku na MěÚ Náchod, ul. Zámecká 1845, 2. patro, kancelář č. 2.09, Mgr. Kateřina Tylšová, 491 405 442, 770 127 512, k.tylsova@mestonachod.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…