Náchod: Podpora kraje je pro město důležitá

15.05.2018 20:30

Na zahájení 21. ročníku studentského festivalu Náchodská Prima sezóna zavítal i hejtman Královéhradeckého kraje PhDr. Jiří Štěpán, PhD., který nepřijel do Náchoda rozhodně s prázdnou.

Náchod: Podpora kraje je pro město důležitá
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Na krátkém pracovním jednání po slavnostním zahájení festivalu měl pro starostu Náchoda Jana Birke dobré zprávy. Právě v těchto dnech schvaluje Královéhradecký kraj dotace mimo jiné i pro Náchod a jeho občany. Na 250 tisíc korun se tak mohou těšit dobrovolní hasiči, 100 tisíc korun poputuje na podporu mládežnického volejbalu Okresního sdružení ČUS Náchod a 100 tisíci korunami kraj podpoří umístění busty T. G. Masaryka na průčelí budovy radnice v rámci oslav 100 let vzniku Československé republiky.

„Podpora kraje je pro nás důležitá a jsem velmi rád, že se tak děje i v oblasti kultury a sportu. Zpravidla mají totiž tyto finanční prostředky nadregionální význam, protože přispívají k šíření dobrého jména nejen našeho města, ale i celého kraje. Kraj i město tak společně financuje vedle rozsáhlé podpory hasičů i projekty na podporu mládeže a kulturního dění v našem městě,“ uvedl starosta Náchoda Jan Birke.

Vtipná glosa moderátorky „Bez peněz do Náchoda nelez“, během zahájení festivalu, tak byla více než trefná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…