Nádraží v České Lípě mezi nejlepšími, město se chystá vybudovat dopravní terminál

12.11.2017 15:53 | Zprávy

Železniční stanice v České Lípě získala zvláštní ocenění v anketě „Nejkrásnější nádraží ČR 2017“, za zdařilou modernizaci stanice v souladu s aktuálními požadavky dopravy.

Nádraží v České Lípě mezi nejlepšími, město se chystá vybudovat dopravní terminál
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Ocenění při slavnostním vyhlášení v Senátu ČR převzali starostka města Romana Žatecká a místostarosta Juraj Raninec.

„Cenu máme za modernizaci stanice a je to první vlaštovka budoucího dopravního terminálu. Ještě nás čeká spousta práce, definitivně musíme vyřešit podchod a přístupové cesty, zmodernizovat přednádraží tak, aby občané našeho města a i jeho návštěvníci měli při využití dopravy veškerý potřebný komfort,“ uvedla Romana Žatecká.

Nový, moderní dopravní terminál propojí jak vlakovou, tak i autobusovou dopravu včetně městské. Chybět zde nebude parkoviště P+R, stanoviště taxi, nové komunikace, ale ani úschovna zavazadel, občerstvení či zázemí pro řidiče autobusů. Projekt navíc zklidní a uleví Bulharské ulici, která je dnes přetížena.

Město v souvislosti s tím připravuje nyní územní studii, která je podmínkou toho, aby zde mohl jakýkoli podobný projekt vzniknout. Jedná se o dokument, který zpřesňuje platný územní plán a navrhuje v daném prostoru budoucí uspořádání komunikací a ploch pro výstavbu.

Zpracovatel územní studie je v konečné fázi projektování a dokončená územní studie projde v následujících měsících nezbytným projednáním v orgánech města. Poté již město zahájí jednání o konkrétním projektu nového dopravního terminálu, který do budoucna obyvatelům města a jeho návštěvníkům přinese zjednodušení orientace při cestování a zkrátí přestupní doby mezi jednotlivými druhy dopravy, včetně MHD, na minimum.

Vítězem ankety „Nejkrásnější nádraží ČR 2017“ se stala železniční stanice Doksy.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Více peněz pro městskou policii

22:28 Znojmo: Více peněz pro městskou policii

Navýšení rozpočtu Městské policie Znojmo bylo součástí rozpočtového opatření, které schválili znojem…