Návštěvníkům Hobbyparku v Bohumíně už slouží nové toalety

26.05.2017 13:59

Zrekonstruované toalety ze šedesátých let v Hobbyparku už po rekonstrukci slouží veřejnosti. Omlazovací kúra za jeden milion korun trvala necelé tři měsíce a dotkla se většiny vnitřních prvků. Přes padesát let staré obklady a dlažbu nahradila nová v moderních černo-béžových odstínech, obměny se dočkala i umyvadla včetně vodovodních baterií. Nová jsou i okna a dveře.

Návštěvníkům Hobbyparku v Bohumíně už slouží nové toalety
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

„V objektu je dvacet toalet, v dámské části jich je dvanáct, v pánské pak šest, další dvě jsou určeny pro invalidy. Pánskou sekci navíc doplňuje blok pisoárů. Veřejnost je může využívat denně až do října od 8 do 20 hodin. Největší nápor zažívají při hromadných akcích, jako jsou městské či pivní slavnosti, které v areálu pořádáme. Ročně jimi projdou deseti tisíce lidí,“ uvedl Karel Balcar, ředitel městské kulturní agentury K3 Bohumín, která toalety v Hobbyparku a letním kině provozuje. O jejich čistotu se starají veřejně prospěšní pracovníci, jejichž mzdy hradí stát.

Největší veřejné toalety v Bohumíně vůbec vznikly v roce 1965. Slouží nejen návštěvníkům letního kina, ale především Hobbyparku pro děti, v němž se nachází farma s domácími zvířaty i lanová atrakce Mauglího stezka. Nový venkovní kabát dostala budova se sociálním zázemím i šatnami pro umělce před dvanácti lety, když se rekonstruoval areál letního kina. Interiér čekal na proměnu až do letošního roku.

Opravy se kromě záchodků dočkaly také přístupové chodníčky k nim. Vše je tak připraveno na letošní sezónu. První zatěžkávací zkouškou projdou toalety už v neděli 28. května odpoledne, kdy se v Hobbyparku uskuteční Narozeninový den dětí. K3 Bohumín totiž spojila oslavy dne dětí se svými desátými narozeninami. Na návštěvníky tak čeká zajímavý program plný soutěží, atrakcí a workshopů. Podrobnosti lze najít na webu www.k3bohumin.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

7:31 Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

Datem 2. května 2024 byla opět spuštěna služba pro občany města – forenzní značení jízdních kol, ele…