Nechte si posílat dopravní informace z Jihlavy

31.05.2015 7:28

Jihlavská radnice chce do budoucna předejít nepříjemným situacím v dopravě, které vznikají v důsledku nedostatečné informovanosti. Na webu města Jihlavy jsou údaje o uzavírkách a objízdných trasách, které vydává odbor dopravy Magistrátu města Jihlavy, aktuální zprávy o připravovaných uzavírkách můžete dostávat automaticky do e-mailových schránek.

Nechte si posílat dopravní informace z Jihlavy
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Nerozlišujeme, kdo je investorem nebo která firma o uzavírku požádala. Sdělujeme, kterou uzavírku jihlavský magistrát povolil a kudy povede objízdná trasa,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal. Magistrát města Jihlavy, odbor dopravy, povoluje omezení a objízdné trasy na silnicích II. a III. tř. procházející 78 obcemi ve svém správním obvodu a ve městě Jihlavě.

Zájemce může informaci buď vyhledat aktivně na webu města (odkaz Doprava je v červeném boxu „Co vás zajímá“ v levé části stránky), nebo si může na webu zřídit automatické zasílání novinek.  Do e-mailové schránky pak dostává zprávu s odkazem na nový příspěvek. „Služba může být zajímavá pro dopravní společnosti, rozvoz zboží, taxislužby, složky záchranného systému i pro média,“ uvedl náměstek primátora Jaromír Kalina, pod nějž spadá odbor informatiky.

Odkaz na automatický odběr novinek je na úvodní stránce webu města Jihlavy úplně nahoře, v elektronickém formuláři si zájemce zatrhne, který typ informací chce dostávat. Pokud server publikuje novinku z oblasti dopravy, v nočních hodinách odešle zájemci automaticky e-mail s odkazem na nový příspěvek. Zprávy jsou bez příloh a bez inzerce. Služba je zdarma.

Ve formuláři je možné si stejným způsobem vybrat a „objednat“ i další témata, např. výběrová řízení, tiskové zprávy, úřední desku nebo informace z oblasti odpadového hospodářství.

Informace o uzavírkách a objízdných trasách Magistrát města Jihlavy dlouhodobě publikuje například i prostřednictvím Jednotného systému dopravních informací pro ČR na adrese www.dopravniinfo.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…