Noční prohlídky Uherského Hradiště

30.05.2015 12:48

Již potřetí v řadě se město Uherské Hradiště letos připojuje k celostátní akci Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska, iniciované Sdružením historických sídel. V rámci TOP týdne ve dnech 6.–14. června je připravená pestrá nabídka možností seznámit se s památkami a zajímavými místy nejen v Uherském Hradišti, ale také jeho okolí.

Noční prohlídky Uherského Hradiště
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Součástí TOP týdne jsou i noční prohlídky města nazvané Tajuplné Hradiště, které umožní prohlédnout si některé zajímavé památky a zákoutí města. S historičkou Blankou Rašticovou navštívíte podzemí františkánského kláštera i jeho barokní refektář, dozvíte se, kde ve městě klapala mlýnská kola, kde stávala městská lázeň či kudy tekla Rechla. Na závěr si prohlédnete interiér farního kostela sv. Františka Xaverského, včetně kaple sv. Viktorie. Během prohlídky vás odbornice na historii města seznámí s pověstmi, které se o Uherském Hradišti vyprávějí.

Zcela ojedinělá bude prohlídka ve čtvrtek 11. června, neboť bude rozšířena o návštěvu někdejší synagogy, dnes sídla Knihovny B. B. Buchlovana, která byla postavena před 140 lety. Pohled z její věže skýtá vskutku nevšední zážitek.

Účast na prohlídce je bezplatná, avšak počet účastníků je omezen prostorovými možnostmi objektů, proto je účast na prohlídce možná pouze na základě předchozí rezervace v MIC Uherské Hradiště. Sraz účastníků na Mariánském náměstí u mariánského sloupu ve 20. 00 hodin. Termíny prohlídek: úterý 2. 6., úterý 9. 6., čtvrtek 11. 6. a úterý 16. 6. 2015.

https://www.facebook.com/uherske.hradiste.cz/posts/687690918042311
https://twitter.com/UHradiste/status/603558956003360768

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…