Nominace osobností na Cenu města Berouna finišují

17.06.2014 19:22

Už jen do konce června mohou občané nominovat své favority na letošní Cenu města Berouna.

Nominace osobností na Cenu města Berouna finišují
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Podmínkou je, aby osoba nebo případně její skutky měly přímý vztah k městu Beroun. Návrh musí obsahovat dostatečné a podrobné zdůvodnění zásluh navrhované osobnosti nebo kolektivu. O udělení ceny pak rozhoduje zastupitelstvo města hlasováním na návrh rady. Ceny budou následně předány na slavnostním večeru, který se u příležitosti výročí vzniku ČSR uskuteční v říjnu.

Návrhy na udělení Ceny města Berouna mohou podávat nejen jednotlivci, ale také orgány města či členové zastupitelstva, stejně jako politické strany, občanská sdružení a hnutí či společenské organizace, které ve městě působí minimálně tři roky. Nominace je možné adresovat na oddělení kultury a vnějších vztahů na e-mail kultura1@muberoun.cz nebo stačí vyplnit formulář na webu města ZDE.
Cena města Berouna se uděluje jako morální ocenění autorům významných děl z oblastí společenského, kulturního a vědeckého života a osobnostem, které v uvedených oblastech dlouhodobě úspěšně působí, nebo vykonaly mimořádné skutky. Vůbec prvními laureáty se loni stali Vladimír Izbický, organizátor vyhlášených Hrnčířských trhů, a smíšený pěvecký sbor Slavoš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-beroun.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.