Nová koalice v Českém Těšíně

19.10.2018 13:02

Dnes dopoledne byla uzavřena koaliční dohoda mezi třemi vítěznými subjekty, které vzešly z komunálních voleb do zastupitelstva města Český Těšín.

Nová koalice v Českém Těšíně
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Koalice ANO – Nestraníci – KDU-ČSL bude mít 16 hlasů v 27členném zastupitelstvu. Nové vedení města pak vzejde během ustanovující schůze, která proběhne na konci října.

Zástupci zmíněných tří stran našli během uplynulých jednání shodu v podpoře sociálních služeb, sportu a preventivních programů. Dále pak v otázce dalšího zefektivnění úřadu, otevřenosti radnice vůči občanům a v investicích a opravách stávajícího majetku.

Město čekají v nejbližší době velké projekty a investice. Mimo jiné se začala stavět Sportovní hala, dále je připraven projekt Dopravního terminálu spojujícího autobusové stanoviště a záchytné parkoviště, revitalizace ulice Nádražní, nová cyklostezka a další. Město také v roce 2020 čekají oslavy sto let od jeho vzniku.

V posledních komunálních volbách došlo k roztříštění sil v zastupitelstvu. Do 27členného orgánu samosprávy se dostalo všech devět kandidujících subjektů, což je rekordní množství. Nejvíce procentních hlasů získalo hnutí ANO 2011 – 22,26 procent, na druhém místě pak skončila KDU-ČSL s 18,16 procenty, Nestraníci získali 17,49 procent. Strana ODS - 8,41 procent, Česká pirátská strana - 7,59 procent, hnutí Nezávislí - 6,9 procent, SPD - 6,66 procent, ČSSD - 6,5 procent a KSČM - 6,02 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…