Nové Město na Moravě: Co rozhoduje o tom, kde chceme žít?

01.09.2016 11:36

Na ulicích Nového Města na Moravě se koncem srpna objevily kontroverzní plakáty upozorňující na problém úbytku obyvatel. Cílem kampaně je upozornit občany na problém, se kterým se město dlouhodobě potýká.

Nové Město na Moravě: Co rozhoduje o tom, kde chceme žít?
Foto: wikipedia
Popisek: Náměstí v Novém Městě na Moravě.

Stejně jako u celé řady měst v České republice se snižuje počet lidí, kteří mají ve městě trvalé bydliště. Problém sice není tak dramatický, jako v okolních městech, přesto jej novoměstská radnice nechce podcenit. Součástí problému je například i to, že městě žije celá řada lidí, kteří mají trvalé bydliště nahlášené někde jinde.

Pro rozhodování o tom, kde budou lidé žít jsou však důležitá celá řada faktorů, ať už je to množství, kvalita a cena pozemků pro bydlení, nová bytová výstavba, pracovní příležitosti, dopravní infrastruktura a podobně. Řadu z těchto věcí může ovlivnit investiční politika města. Proto je důležité, aby radní znali názory obyvatel na to, co je pro ně podstatné. Cílem kampaně je vyvolat diskuzi o tom, co lidem ve městě chybí a co ovlivňuje jejich rozhodnutí, zda zde chtějí trvale žít. “Startovní fáze kampaně měla zaujmout a přimět lidi k přemýšlení o svém městě. To se myslím podařilo”, vysvětluje autor kampaně Kryštof Benoni z Novoměstských kulturních zařízení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…